Pe Aeroportul Ataturk din Istanbul se aflau, în momentul producerii triplului atentat-sinucigaş, 40 de români, care au cerut ajutor autorităţilor. De altfel, un român a fost rănit uşor în urma aglomeraţiei provocate de panică.

Echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al României la Istanbul s-au deplasat, în noaptea de marţi spre miercuri, la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, aceştia au constat că cetăţenii români aflaţi în atenţia Consulatului nu sunt răniţi, cu excepţia unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare. Acestea au survenit în urma aglomeraţiei provocate de panică.

“Viaţa persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată şi cazată la hotel la puţin timp după producerea exploziilor”, arată MAE.

Ministerul precizează că sunt continuate demersurile pentru a verifica existenţa vreunui cetăţean român decedat sau rănit.

Cetăţenii români, precum şi rudele acestora au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum şi telefonul mobil de urgenţă al oficiului consular român de la Istanbul + 90 5335420695.

sursa: adevarul.ro