Prinţii Charles şi William 'nu erau dispuşi' să-l întâlnească pe preşedintele american Donald Trump în timpul vizitei făcute de liderul SUA în Marea Britanie, potrivit informaţiilor The Sunday Times, citat de EFE.

Prinţul Charles, succesorul Reginei Elisabeta a II-a la tronul Marii Britanii, şi primul său născut, prinţul William, 'au refuzat' să-l primească pe liderul de la Casa Albă care, împreună cu soţia sa Melania, au luat vineri ceaiul cu regina Elisabeta a II-a la castelul Windsor, scrie ziarului britanic The Sunday Times.

Articolul continua dupa recomandari

   'Este foarte ciudat că regina era singură. De obicei, este însoţită de cineva', au relatat sursele citate, care a calificat comportamentul celor doi prinţi drept 'o sfidare'.

   Downing Street (guvernul britanic - n.r.) şi Palatul Buckingham au insistat că prezenţa în ţară a lui Trump nu era o vizită de stat, ci o vizită de lucru, iar în agendă era inclusă doar o întrevedere cu regina. 

   Un funcţionar guvernamental a declarat pentru The Sunday Times că 'familia extinsă (a suveranei britanice) nu a fost la fel de entuziastă cu vizita (lui Trump) aşa cum a fost atunci când a venit Obama'.

   În timpul vizitei de lucru efectuată în 2016 de preşedintele de atunci al SUA, Barack Obama, şi soţia sa Michelle nu doar că au luat prânzul la castelul Windsor cu regina şi cu prinţul Philip, ci au fost invitaţi la o cină privată la palatul Kensington de către ducii de Cambridge, William şi Kate, şi prinţul Henry. 

Sursa: Agerpres