Filipine a confirmat primul deces de coronavirus din afara Chinei, un bărbat de 44 de ani. Bilanțul victimelor a urcat la 305 morți. Peste 14.300 de persoane au fost infectate.

Bărbatul de 44 de ani care a murit în Filipine era primul caz de coronavirus raportat în această țară. Pacientul, care era chinez, a decedat sâmbătă, într-un spital din Manila.

Articolul continua dupa recomandari

Conform medicilor, el a fost în ianuarie în China, împreună cu o femeie de 38 de ani, chiar în Wuhan, orașul de unde a pornit epidemia. Este prima victimă a coronavirusului în afara Chinei.

Potrivit BBC, inițial, starea bărbatului se îmbunătățise și părea stabilă, dar, în ultimele 24 de ore, s-a deteriorat rapid. Femeia cu care a fost în Wuhan, de asemenea, a fost infectată.

Îmbolnăviri au fost raportate până acum în 25 de țări. Sunt peste 14.300 de cazuri confirmate, cele mai multe în China. Bilanțul victimelor a crescut la 305 morți și a depășit numărul deceselor provocate de epidemia de SARS în 2003. Medicii spun însă că rata mortalității în cazul coronavirusului este mai mică față de cazul SARS.