Olanda a anunțat că primul caz de coronavirus a fost confirmat pe teritoriul său. Este vorba despre o persoană care a venit din Italia și care a fost plasată în carantină.

Potrivit autorităților sanitare locale, persoana infectată are cetățenie olandeză și a călătorit recent în regiunea italiană Lombardia, grav afectată de epidemia de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Pacientul este din Tilburg, un oraș aflat la granița cu Belgia. Medicii olandezi încearcă acum să refacă traseul pacientului și să afle persoanele cu care a fost în contact.

”Acești oameni, pe care îi numim contacte, sunt monitorizați și trebuie să își verifice temperatura de două ori pe zi și să o raporteze serviciului sanitar. Ei trebuie, de asemenea, să raporteze și alte simptome pe care le-ar manifesta. Aceste măsuri vor reduce șansa ca boala să se răspândească în Olanda”, este mesajul Institutului de Sănătate Publică din această țară.

20 de noi cazuri în Germania

În țara vecină, Germania, numărul cazurilor de coronavirus aproape s-au dublat față de miercuri, când au fost confirmate 21 de infecții. Joi, s-au adăugat încă 20.

Cel mai afectat e landul Rhenania de Nord-Westfalia, unde au fost confirmate 14 cazuri doar joi. În Baden Wurttemberg au fost anunțate încă 4 cazuri, iar în Rhineland Palatinate și în Bavaria câte unul.