Noi informaţii despre autorul atacului de joi seară din Paris, soldat cu moartea unul poliţist şi rănirea gravă a altor doi. Jurnaliştii britanici de la DailyMail publică primele imagini cu teroristul grupării jihadiste ISIS. 

Este vorba de Karim Cheurfi, de 39 de ani, eliberat din închisoare mai devreme, după o sentinţă de 20 de ani, pentru comiterea aceleaşi fapte: a ucis un poliţist în anul 2001. 

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul ar fi venit joi cu trenul în Franţa, din Belgia, iar mandatul de arestare avertizează că suspectul este periculos. 

Un poliţist francez a fost împuşcat mortal şi alţi doi au fost răniţi joi noapte, în centrul Parisului, într-un atac desfăşurat cu numai câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi revendicat rapid de gruparea militantă Statul Islamic.

“Simţul datoriei poliţiştilor noştri, în această seară, a evitat un masacru (…), au evitat o baie de sânge pe Champs Elysee”, a spus ministrul de Interne Matthias Fekl.

“Puţin după ora 21 (22 ora României), un vehicul a oprit lângă o maşină de poliţie care era parcată. Imediat, un bărbat a coborât şi a deschis focul asupra vehiculului de poliţie, rănind mortal un ofiţer”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Preşedintele Francois Hollande s-a declarat convins că această “crimă laşă” de pe bulevardul Champs Elysee a fost un act de terorism. Autorul atacului a fost ucis în schimbul de focuri.

Bulevardul larg, care pleacă de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni şi de turişti când a avut loc atacul. Poliţia a evacuat rapid zona, unde au fost desfăşurate forţe de securitate şi vehicule de poliţie.