Centrul Naţional de Microbiologie din China a publicat primele imagini ale coronavirusului care a ucis, până în prezent, 107 oameni şi a infectat peste 4.400.

Specimenele au fost recoltate de la doi pacienţi.

Articolul continua dupa recomandari

Primul set de imagini ale noului coronavirus, cunoscut sub numele de "2019-nCov", au fost distribuite vineri de Centrul Național de Date pentru Microbiologie din China, parte a Centrului Chinez pentru Control și Prevenire a Bolilor.

Centrul Naţional de Microbiologie din China a publicat primele imagini ale coronavirusuluiVezi 4 imagini în Galerie

Eșantionul, cu un număr de serie "NPRC 2020.00001", a fost extras de la un pacient pe 6 ianuarie și a fost primul exemplar din "2019-nCov" obținut de către medici.

Eșantionul, cu un număr de serie "NPRC 2020.00001", a fost extras de la un pacient pe 6 ianuarieVezi 4 imagini în Galerie

A doua imagine, cu un număr de serie "NPRC 2020.00002", a fost făcută publică ieri și arată particule prelevate de la un pacient pe 22 ianuarie, relatează Daily Mail.

Particule prelevate de la un pacient pe 22 ianuarieVezi 4 imagini în Galerie

Numărul persoanelor contaminate s-a dublat în 24 de ore

Epidemia de pneumonie virală s-a soldat cu 107 morţi, iar aproximativ 4.500 de persoane au fost contaminate în China, potrivit unui ultim bilanţ oficial prezentat marţi dimineaţa.

În lume, peste 15 ţări au constatat prezenţa noului coronavirus pe teritoriul lor.

După China, Thailanda înregistrează cele mai numeroase cazuri - opt persoane contaminate.

Majoritatea pacienţilor din lume sunt persoane care au călătorit recent la Wuhan sau în China.