Presa din Franţa a publicat primele imagini din interiorul Catedralei Notre Dame din Paris, mistuită de un incendiu devastator.

Primele imagini din interiorul catedralei, surprinse în timpul incendiului, dovedesc amploarea dezastrului. Specialiştii spun că reconstrucţia va dura ani de zile sau chiar decenii.

Articolul continua dupa recomandari

Incendiul care a devastat Catedrala Notre Dame din Paris este „sub control”, au anunţat, marți dimineaţă, pompierii din Paris, după mai multe ore de lupte cu flăcările.

Un puternic incendiu a provocat pagube serioase la catedrala Notre-Dame din ParisVezi 6 imagini în Galerie

„Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins”, a explicat locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

Primarul Parisului: "E mai puțin teribil decât m-am temut!"

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, citată de Le Monde, a declarat că există o gaură uriașă la nivelul boltei, în dreptul locului unde a fost turla care a căzut și care s-a prăbușit peste naos, dar altarul și crucea lui sunt întregi. 

"E mai puțin teribil decât m-am temut", a declarat Anne Hidalgo.

Imaginile surprinse în interiorul Catedralei Notre Dame din Paris arată amploarea dezastruluiVezi 6 imagini în Galerie

Structura catedralei Notre Dame, salvată în totalitate

Un oficial important al pompierilor din Paris a declarat, luni seară, pentru AFP, că structura de rezistenţă a catedralei Notre Dame a fost “salvată şi conservată” în urma incendiului devastator.

Marți dimineața, pompierii capitalei franceze au declarat că incendiul este sub controlVezi 6 imagini în Galerie

“Putem considera că cele două turnuri ale clopotniţei nordice de la Notre Dame au fost salvate.

Structura a fost salvată în totalitate. Pompierii vor continua să lucreze toată noaptea pentru salvarea operelor de artă”, a declarat Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris pentru BFMTV.

Nici o persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lumeVezi 6 imagini în Galerie

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Laurent Nuñez, a precizat că incendiul a scăzut în intensitate.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că există o gaură uriașă la nivelul boltei, în dreptul locului unde a fost turlaVezi 6 imagini în Galerie

“Focul a scăzut în intensitate. Trebuie să rămânem prudenţi“, a scris Laurent Nuñez pe Twitter.