Au apărut primele imagini cu cei 12 copii salvaţi dintr-o peşteră din Thailanda. În primul videoclip, băieţii, care au fost captivi în subteran timp de 17 zile, transmit salutări de pe paturile de spital.

Şeful operaţiunii de salvare, Narongsak Osottanakorn, a declarat într-o conferinţă de presă că băieţii sunt doar nişte copii şi că nu trebuie învinuiţi.

Articolul continua dupa recomandari

„Nu îi vedem ca fiind vinovaţi sau eroi. Sunt doar nişte copii şi totul a fost doar un accident”, a declarat el.

Videoclipul a fost făcut public la conferinţa de presă şi în el, copiii pot fi văzuţi purtând măşti chirurgicale şi stau întinşi pe paturi. Unii dintre ei fac gestul păcii către cameră. Niciunul dintre băieţi nu vorbeşte în videoclip.

Copiii şi antrenorul lor au slăbit în medie două kilograme în timpul captivităţii dar se află într-o stare bună şi nu prezintă semne de stres, conform unui oficial al spitalului.

După ce au fost eliberaţi din peşteră, unul câte unul, începând duminică, ei au fost transportaţi cu elicopterul la spitalul din Chiang Rai, situat la aproximativ 70 de kilometri distanţă, pentru a sta în carantină.

Băieţii vor sta în spital până la 10 zile, conform directorului spitalului, Chaiwetch Thanapaisal. Vor avea apoi nevoie de o recuperare de 30 de zile acasă.

Sursa: News.ro