Un preot a provocat explozia unei magistrale de petrol şi un incendiu puternic, după ce a confundat un bidon cu benzină cu recipientul în care ţinea apa sfântă. El a turnat benzina pe un credincios, în timpul unei slujbe, iar amândoi au luat foc de la lumânările din apropiere.

Incendiul s-a propagat rapid şi a ajuns la o magistrală de petrol din apropierea bisericii, devastată anterior de hoţi, care furaseră elementele de siguranţă. Astfel, combustibilul din conductă s-a aprins, generând o explozie puternică.

Articolul continua dupa recomandari

Şase morţi şi mai mulţi răniţi, după explozia conductei de petrol

Cel puțin șase persoane, inclusiv doi copii, au murit într-o explozie a conductei de petrol provocată de un preot care a confundat apa sfântă cu benzina, în Nigeria.

Norul uriaş de fum s-a putut vedea în aer peste Gloryland Estate din cartierul Isheri Olofin, la marginea Lagosului, în jurul orei 8 dimineața.

"Pastorul a folosit un recipient, crezând că conține apă, fără să știe că este umplut cu benzină", ​​a declarat Ibrahim Farinloye, de la Agenția Națională de Management pentru Urgențe.

"În procesul de golire a conținutului asupra bărbatului, o lumânare aprinsă în apropiere a stârnit un foc care i-a cuprins pe amândoi", a declarat Farinloye pentru AFP, citat de dailymail.co.uk.

Incendiul care a cuprins biserica din zona Baruwa s-a întins apoi spre conductele de petrol din apropiere, care au izbucnit în flăcări, a adăugat oficialul.

"Am recuperat trupul unui bărbat. El a fost ars dincolo de recunoaștere, în timp ce o altă persoană (pastorul) a fost rănită, suferind arsuri grave", a spus Farinloye.

Șeful serviciului de urgență LASEMA de stat din Lagos, Femi Oke-Osanyintolu, a confirmat accidentul, adăugând că au fost efectuate operațiuni pentru a opri arderea conductei.