Luminița Nichols, fostă Cristescu, născută Timișoara, este prima româncă din lume devenită pastor al Bisericii Baptiste. Potrivit rockymounttelegram.com, în doar câteva zile, pe 28 februarie mai precis, femeia de 46 de ani va deveni prima femeie pastor la prima biserică baptistă din Lancaster, din statul american Pennsylvania.

Poveste unică a româncei şi credinţa acesteia a impresionat comisia de selecţie a bisericii. În timpul audierii, Luminiţa a povestit că ideea de a deveni preot i-a venit pentru prima dată în arestul Securității din România, în timpul Revoluției din 1989, când avea doar 19 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Arestată pe 16 decembrie 1989, în timpul evenimentelor care au declanșat Revoluția, ea a fost martoră a torturilor din Penitenciarul Popa Șapcă, alături de alte 18 femei cu care împărțea o celulă.

Românca își aduce aminte că avea o biblie ascunsă în pardesiu și credea că o să fie ucisă din această cauză.

Când gardienii au venit să ia o femeie la interogatoriu, a strigat la ei că este creștină. A scăpat însă nevătămată. Apoi a scos biblia și a început să se roage pentru țară și pentru colegele de celulă. Luminița spune că momentul a echivalat cu oficierea unei slujbe. A făcut-o cu ochii închiși, iar când i-a deschis a văzut că toate femeile din celulă plângeau. Spune că a fost primul moment în care și-a dat seama că ar putea fi pastor.  

Ieșită din arest, Luminița avea să primească în august 1990 o bursă la Tennessee Temple University, în orașul Chattanooga, din Tennessee A obținut o diplomă care permitea să fie preot doar dacă era bărbat, astfel că a lucrat ca asistentă medicală.

S-a măritat cu Eric Nichols, un inginer alături de care are acum două fete, și s-a mutat în statul Pennsylvania, unde a urmat un nou seminar, care le perimte femeilor să fie preoți în bisericile baptiste. Anul trecut, Luminița Nichols a devenit prima femeie din România căreia i s-a oferit titlul de pastor.

În doar câteva zile, pe 28 februarie mai precis, femeia de 46 de ani îşi va prelua propria parohie.