Un bărbat de 70 de ani din Siria a doborât recordul mondial după ce a purtat doar haine galbene în ultimii 36 de ani. Poreclit "Omul Galben", bărbatul a devenit un simbol al oraşului Alep, pentru felul în care aduce un strop de fericire locuitorilor marcaţi de război.

Abu Zakkour s-a îmbrăcat pentru prima oară în galben în 1983. Iar de atunci nu a mai renunţat la această culoare. Inclusiv lenjeria lui intimă e galbenă. Iar accesoriile la fel. Nu e de mirare că sirianul de 70 de ani a intrat în Cartea Recordurilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Abu Zakkour, Omul Galben: Galbenul este o culoare frumoasă, senină şi fermecătoare. Este culoarea iubirii dintre oameni. Nu doar în Siria, aproape în toată lumea 

Poreclit Omul Galben, Abu Zakkour are un singur scop, să aducă un zâmbet pe buzele oamenilor. Mai ales acolo unde fericirea a devenit un lux. Înainte de război, oraşul Alep era cel mai mare centru economic din Siria. Însă de la izbucnirea conflictului armat, oraşul s-a transformat într-un morman de ruine.  

Abu Zakkour, Omul Galben: Când mă văd pe stradă, oamenii vin la mine. Indiferent dacă sunt bătrâni sau tineri. Îmbrăţişez copiii, pentru a-i face pe oameni să fie fericiţi, din nou. Vreau să aduc un zâmbet pe chipurile lor 

Sirianul se plimbă zi de zi prin oraş. Iar oamenii care-l întâlnesc îşi continuă drumul zâmbind. 

Însă, în spatele zâmbetului care-l caracterizează, Abu este o victimă a războiului. A fost capturat şi agresat de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic.