Un poliţist a fost executat cu 150 de focuri de armă, la doar trei săptămâni de când a participat la arestarea fiului lui El Chapo. Asasinii au deschis focul în faţa unui magazin din Mexic. E o răzbunare sângeroasă, pusă la cale după misiunea încheiată, culmea, cu eliberarea traficantului.

Sunt imaginile unui asasinat ca-n filme. În plină zi, poliţistul parchează autoturismul în faţa unui centru comercial. Imediat, o maşină roşie opreşte alături, iar din ea coboară doi bărbaţi înarmaţi cu puşti automate. 

Articolul continua dupa recomandari

Deschid focul fără să ezite. Şi trag 150 de gloanţe în doar câteva secunde, înainte să dispară cu aceeaşi maşină. În urma lor, victima, unul dintre coordonatorii secţiei antidrog, e găsit mort.  

În vârstă de 32 de ani, agentul ar fi participat la arestarea fiului lui El Chapo. Pe 17 octombrie, forţele antidrog au încercuit vila în care Ovidio Guzman se ascundea şi, după câteva ore de asediu, au reuşit să îl reţină. 

Vestea a declanşat un adevărat război în stradă. Înarmaţi cu pistoale automate, mitraliere şi chiar lansatoare de grenade, membrii cartelurilor de droguri au atacat forţele de ordine. În toate colţurile oraşului, s-au dus lupte sângeroase.   

În ciuda apelurilor traficantului, liderul reţelei, chiar fratele lui, a continuat asaltul. Mai mult, a trimis asasini la casele poliţiştilor, ca să le atace familiile. 

Forţate de împrejurări, autorităţile au abandonat, în cele din urmă, operaţiunea în care au murit 13 oameni şi l-au eliberat pe Guzman.