Un poliţist care l-a arestat pe fiul lui El Chapo Guzman, asasinat în stradă. Au tras în el 150 de gloanţe, apoi au dispărut, dar imaginile execuţiei au fost filmate de camerele de supraveghere ale parcării unde a avut loc asasinatul. 

Un polițist statal din Sinaloa a fost ucis în exteriorul unui centru comercial din Culiacan, Sinaloa, miercuri dimineață. Doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu arme automate de asalt au descărcat nu mai puţin de 155 de gloanţe în maşina pe care poliţistul abia o parcase. 

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum poliţistul pachează Nissan-ul său alb şi trei secunde mai târziu o maşină roşie opreşte lângă şi din ea coboară doi bărbaţi înarmaţi. Aceştia merg în dreptul şofeurului la maşina poliţistului şi deschid focul în plin, iar după câteva secunde pleacă de la locul asasinatului, scrie Infobae.

Poliţistul, indentificat de oficialităţi ca ofiţerul Eduardo N, 32, de ani, a fost unul dintre ofiţerii care l-au arestat pe 17 octombrie la Culiacan pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui El Chapo Guzman. Ovidio Guzman López, 28 de ani, a fost arestat pentru scurt timp, cartelul din Sinaloa decâlanşând la scurtă după reţinere un atac sălbatic.

Archivaldo Iván Guzmán Salazar, fratele lui Ovidio şi conducătorul cartelului din Sinaloa, după arestarea lui El Chapo Guzman, a refuzat să oprească atacul atunci când i-a cerut Ovidio şi a ameninţat că va ucide toţi militarii şi poliţiştii precum şi familiile lor, dacă nu e eliberat fratele lui mai mic.

După 8 minute de focuri de arme a fost ucis primul militar, atacul sodându-se cu 13 victime. Preşedintele mexican  Andres Manuel Lopez Obrador a comandat atunci eliberarea lui Ovidio, pentru a opri atacul traficanţilor asupra forţelor de ordine, depăşite numeric.