Un politician din Marea Britanie care a făcut o afirmație jignitoare la adresa românilor, a renunțat la candidatura la alegerile pentru Parlamentul European. Ali Sadjady a fost acuzat de instigare la ură împotriva cetățenilor europeni.

Ali Sadjady a fost chiar marți anunțat candidat la Europarlamentare din partea Change UK (Schimbă Marea Britanie), un partid centrist proaspăt înființat în regat.

Articolul continua dupa recomandari

Imediat după anunț, ziarul The Independent a publicat o declarație extrem de controversată a britanicului, la adresa românilor.

”Când aud că 70% dintre hoții de buzunare prinși la metroul din Londra sunt români, mă face să mă gândesc la Brexit”, a spus Ali Sadjady.

Tweetul despre români al lui Ali SadjadyVezi 2 imagini în Galerie

Afirmația a fost făcută de Sadjady în 2017, pe Twitter, însă a avut efect abia acum. Imediat după ce The Independent a dat-o publicității, el s-a văzut nevoit să renunțe la candidatura la Europarlamentare. Partidul Change UK, care se declară pentru oprirea Brexit, a venit cu precizări.

”În urma discuțiilor, Ali Sadjady a reflectat asupra tweet-ului său necorespunzător din 2017 și a fost de acord să renunțe la locul de pe lista potențialilor candidați”, au spus reprezentanții Change UK.

Practic, Ali Sadjadyi a fost candidat timp de 8 ore, spune The Mirror. Politicianul, care a fost Conservator înainte de a se alătura partidului Change UK, l-a jignit în trecut și pe primarul Londrei, Sadiq Khan, numindu-l ”o glumă de om” pentru că susținea organizarea unui al doilea referendum pe Brexit.