Meteorologii din Australia au anunţat că în următoarele zile, respectiv în weekend, sunt aşteptate ploi puternice în zonele afectate de incendiile devastatoare.

Primele precipitaţii importante au căzut deja, joi, 16 ianuarie 2020, în mare parte din statul Victoria, dar şi în New South Wales, acolo unde pompierii au profitat şi au reuşit să stingă mai mult de 32 de focare.

Articolul continua dupa recomandari

Ploi puternice sunt prognozate pentru acest weekend, cele mai puternice fiind aşteptate în regiuni din zona oraşului Sydney, capitala statului New South Wales, dar şi în zona oraşului Brisbane, capitala statului Queensland.

Ploile au fost aşteptate de luni de zile de oamenii care locuiesc în zonele distruse de uriaşele incendii din Australia, care au transformat în scrum milioane de hectare de pădure şi care au ucis cel puţin 28 de oameni.

Româncă din Australia, despre incendii: "N-am văzut niciodată o asemenea catastrofă"

În timp ce ploile au venit ca un miracol pentru pompierii care luptă de luni de zile cu flăcările, meteorologii au atras atenţia şi asupra pericolului cu care precipitaţiile vin.

Ploi puternice aşteptate în weekend, în AustraliaVezi 2 imagini în Galerie

Astfel, ploile ar putea produce inundaţii puternice, alunecări de teren şi ar putea contamina apele cu cenuşa rămasă în urma incendiilor.

De asemenea, meteorologii au explicat că ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, astfel că fulgerele ar putea provoca noi incendii în statele deja distruse de flăcările care ard încă de anul trecut.