Stăpânii de câini şi de pisici se contrazic permanent pe eterna temă: "Care animal de companie este mai bun"! Nişte cercetători americani au toate şansele să tranşeze odată pentru totdeauna această dispută. Asta pentru că au realizat un studiu potrivit cărora felinele au puteri supranaturale.

Venerate în Egiptul Antic, pisicile erau considerate fiinţe superioare datorită abilităţilor sale. Şi chiar aveau o zeiţă cu cap de pisică numită Bastet. Pe lângă faptul că vânau rozătoarele, încă de atunci se spunea că pisicile au puteri paranormale.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii de ştiinţă au descoperit că pisicile au vederea şi auzul mai dezvoltate decât oamenii, însă se consideră că felinele ar fi înzestrate cu un al şaselea simţ şi pot vedea câmpurile electromagnetice.

Cu ajutorul acestora, ele pot detecta o activitate paranormală mai bine chiar decât aparatele speciale. Experţii sunt de părere că atunci când pisicile privesc un punct fix fără să clipească sau să scoată vreun sunet, înseamnă că pot vedea un lucru pe care ochiul uman nu îl poate percepe.

Pentru japonezi, însă, pisicile reprezintă un simbol al norocului şi al prosperitatii. Pe continentul nostru, ele au început să fie apreciate când omorau şobolanii care răspandeau ciuma.

Singurele care au continuat să fie blamate secole la rând au fost cele negre, despre care oamenii credeau ori că aduc ghinion, ori că sunt companioane ale vrăjitoarelor.