Bilanțul cutremurului de 7,5 și al tsunami-ului care i-a urmat a crescut dramatic în Indonezia. Sunt peste 830 de morți anunță autoritățile, care se tem, în continuare, că numărul victimelor e chiar mai mare.

Responsabilii pentru intervențiile în situații de urgență din Indonezia au transmis că cel puțin 832 de cadavre au fost găsite în operațiunea de salvare, după cutremurul de 7,5 și după valurile tsunami din Insula Sulawesi.

Articolul continua dupa recomandari

Majoritatea victimelor sunt în orașul Palu, afectat atât de seism, cât și de valurile uriașe, de 6 metri.

Salvatorii sapă cu mâinile goale după victime

Autoritățile au precizat însă că în alte localități operațiunea decurge cu dificultate și numărul victimelor nu e cunoscut. La Donggala, de exemplu, amploarea dezastrului provocat de tsunami nu a putut fi încă evaluată.

Inclusiv în Palu este extrem de dificil. Salvatorii au ajuns să sape cu mâinile în dărâmături, în căutarea victimelor. Orașul Palu, de pe insula Sulawesi, a fost extrem de afectat.

Bilanțul anterior indica faptul că sunt peste 420 de morți doar în orașul Palu.

Cutremurul de 7,5 a provocat distrugeri majore, iar tsunami-ul care a urmat a răvășit plaja și zonele locuite din apropiere. Potrivit martorilor, în momentul în care a lovit tsunami-ul, pe plaja din Palu erau numeroși oameni, în așteptarea unui festival.