Nu sunt mituri. E un lucru dovedit ştiinţific! În urma unui studiu realizat în Olanda, 16% din persoanele care au declarat că nu sunt fericite în viaţa de cuplu au murit în următorii opt ani din cauza unor probleme de sănătate.

Majoritatea filmelor de dragoste ne învaţă că iubirea adevărată durează o viaţă întreagă. Ceea ce nu ne arată este faptul că persoanele care au căsnicii fericite trăiesc mai mult decât cele care au o relaţie toxică cu partenerul de viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

În urma unui studiu realizat de cercetătorii de la o universitate din Olanda s-a concluzionat că persoanele care n-au căsnicii fericite riscă să moară prematur. La studiu au luat parte peste patru mii de cupluri din Statele Unite. Iar fiecare în parte a fost întrebat dacă mulţumit de viaţa de cuplu.

Cercetătorii i-au urmărit apoi, îndeaproape, în următorii opt ani iar la final au constatat că 16% dintre cei care au declarat că nu sunt fericiţi în relaţia lor au murit prematur. Motivul? În timp ce cuplurile fericite sunt, de obicei, mai active, personele nemulţumite de relaţie lor riscă să sufere de depresie sau să se îmbolnăvească.