Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat vineri prim-ministru pe Pavel Filip, susţinut de majoritatea parlamentară, informează Unimedia. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a anunţat din greşeală, vineri seară, că premierul pe care urma să îl desemneze era Vlad Filat, generând stupoare câteva secunde, după care s-a corectat, prezentând scuze şi precizând că de fapt era vorba de Pavel Filip. 

"Am primit semnăturile de la 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filat..., îmi cer scuze... pe domnul Filip", a declarat Nicolae Timofti, conform Unimedia.

Articolul continua dupa recomandari

Imediat, preşedintele Republicii Moldova a anunţat că îl desemnează pe Pavel Filip prim-ministru.

Vlad Filat a fost premier al Republicii Moldova în perioada septembrie 2009 – martie 2013, iar în prezent este cercetat într-o amplă anchetă anticorupţie, fiind acuzat de fraudă bancară în formă agravată şi luare de mită.

Imediat după ce preşedintele Nicolae Timofti a semnat decretul de numire în funcţia de premier, Pavel Filip i-a mulţumit şi a dat asigurări că va începe luni negocierile cu grupurile parlamentare.

"Sunt conştient de perioada deloc uşoară în care se află Republica Moldova. Vreau să mulţumesc membrilor Parlamentului care şi-au pus semnătura pentru a mă propune. Multumesc mult domnului preşedinte", a declarat Pavel Filip.

"Urmează să începem a lucra aşa precum prevede decretul preşedintelui. Vor fi purtate negocieri cu grupurile parlamentare pentru a lua în calcul doleanţele lor. Nu vreau să vin cu o dată concretă de prezentare a guvernului, ne vom stradui într-o perioada cât mai scurtă", a precizat Filip.