Al patrulea deces de coronavirus a fost anunțat luni, la Bergamo. Până la această oră, în Italia au fost confirmate 153 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul din China.

Potrivit La Repubblica, cea de-a patra victimă a coronavirusului în Italia este un bărbat de 84 de ani, care se afla la spitalul "Papa Giovanni XXIII", cu alte afecţiuni.

Articolul continua dupa recomandari

Este cea de-a treia victimă în regiunea Lombardia, zonă unde numărul persoanelor infectate a ajuns la 150. 

Harta infecţiilor cu coronavirus în ItaliaVezi 2 imagini în Galerie

153 de persoane infectate şi 4 decese din cauza coronavirusului

Până la această oră, în Italia au fost confirmate 153 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus şi patru decese.

111 cazuri sunt în Lombardia, 21 în Veneto, 3 în Piedmont, 9 în Emilia Romagna, 3 în Trentino şi 2 în Lazio. Acestora li se adaugă şi cele patru persoane decedate, plus un pacient recuperat.

Nordul Italiei, în carantină

Guvernul italian a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 12 la număr, din regiunile Lombardia şi Veneto. 

Vor fi alocate

20 de milioane de euro pentru a face faţă urgenţei. Şeful statului Sergio Mattarella a semnat decretul cu măsuri speciale aprobate duminică de CDM.

Domul din Milano a fost închis (pentru turişti), la fel şi toate evenimentele din programul de la Scala. Rămân deschise magazine, dar nu şi baruri şi localuri nocturne. Măsurile vor fi prelungite o săptămână. Şi Carnavalul de la Veneţia a fost închis de luni. 

Măsuri asemănătoare au fost luate şi în regiunile Piemonte, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige - unde luni au fost înregistrate primele trei cazuri pozitive cu coronavirus.