Vizită istorică a suveranului Pontif. Papa Francisc a ajuns în Emiratele Arabe Unite şi a devenit astfel primul lider al Bisericii catolice care vizitează Peninsula Arabică. Este "anul toleranţei" în ţara arabă, iar Papa şi-a propus să îmbunătăţească relaţiile dintre creştini şi musulmani, dar şi să viziteze o comunitate creştină tot mai numeroasă, cum este cea din metropola Abu Dhabi.

Avionul Papei Francisc a ajuns aseară pe aeroportul din Abu Dhabi. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prinţul moştenitor, şeicul Mohammed bin Zayed, însoţit de miniştrii cabinetului, dar şi de mai mulţi lideri religioşi musulmani. În cinstea şefului Bisericii Catolice a fost organizată şi o ceremonie de întâmpinare, la care au participat mai mulţi copii.

Articolul continua dupa recomandari

În timpul călătoriei cu avionul, Papa Francisc s-a arătat foarte încrezător cu privire la perspectivele vizitei sale. Şi a fost bucuros de vremea ploioasă din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Am primit informaţii că plouă la Abu Dhabi. În aceste ţări, acesta este considerat un semn de binecuvântare. Să sperăm ca va fi aşa - Papa Francisc

Astăzi, Suveranul Pontif va lua parte la Adunarea Fraternităţii Umane, unde se vor afla atât reprezentanţi religioşi creştini şi musulmani, cât şi evrei, hinduşi sau budişti. Reuniunea face parte din activităţile organizate anul acesta, numit în regiune Anul Toleranţei, şi care sunt menite să arate deschiderea autorităţilor faţă de alte religii.

Mâine, Suveranul Pontif va susţine şi o slujbă religioasă la Catedrala Sfântul Iosif din Abu Dhabi. În Emiratele Arabe Unite, aproximativ 1 milion de locuitori, adică 10% din populaţie, sunt de religie catolică.