Papa Francisc este unul dintre cei mai iubiţi Suverani Pontifi ai tuturor vremurilor. Şi are foarte mulţi. fani mai ales în rândul tinerilor. 700 de mii de oameni au vrut să celebreze Ziua Mondială a Tineretului alături de el, în Panama. Ca să prindă un loc la evenimentele oficiate de Sfântul Părinte, tinerii au dormit în corturi întreaga săptămână. Unii au venit chiar din celălat capăt al lumii pentru asta.

Sute de mii de tineri de pe 5 continente l-au întâmpinat pe Papa Francisc mai ceva ca pe un superstar, în Panama City. Toţi i-au scandat numele, l-au aplaudat şi i-au cântat. Iar Suveranul Pontif le-a vorbit. pe limba lor.

Articolul continua dupa recomandari

Papa a ajuns joi în Panama. Vizita are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului. Şi a însemnat mai mult decât o ocazie de rugăciune colectivă.

A fost petrecere cu dans şi muzică şi nu doar tinerii au cântat.

Momentul în care Papa s-a oprit din drum pentru a binecuvânta o femeie din public, care îşi sărbătorea aniversarea, a făcut înconjurul lumii, pe Internet. Suveranul Pontif i-a cântat, chiar, sărbătoritei "La mulţi ani", împreună cu toţi cei prezenţi.

Astăzi, Papa Francisc a ţinut o slujbă în faţa a 700 de mii de credincioşi. Va vizita şi un centru dedicat tinerilor bolnavi de SIDA, iar la miezul nopţii va lua avionul înapoi, spre Roma. Suveranul Pontif va ajunge, peste patru luni, şi în România.