Articolul continua dupa recomandari

Jorge Mario Bergoglio, in urma cu 64 de ani, actualul Papa visa la o viata fericita alaturi de Amalia. “Intr-o zi mi-a trimis o scrisoare in care spunea ca imi va construi o casa frumoasa si ne vom casatori. Mi-a spus: Daca nu pot sa te iau de nevasta, ma fac preot”, a spus iubita din adolescenta a Papei Francisc Amalia Damonte

Dupa aceste declaratii inflacarate, Amalia s-a ales cu o bataie din partea tatalui. Iar indragostitul de 13 ani s-a ales cu un refuz. Acum este printre cei mai puternici lideri ai lumii. 1,2 miliarde de credinciosi il privesc cu veneratie, iar cei mai influenti cardinali ai lumii, cu supunere.

Papa a fost primit cu aplauze in urma cu cateva ore la marea intalnire a Colegiului Cardinalilor. A avut, probabil, emotii mari pentru ca a fost la un pas sa cada. La final, a primit de la cardinali nu doar imbratisari si vorbe de duh. Unii i-au inmanat cate o scrisoare sau un suvenir. Altii l-au rugat sa binecuvanteze diverse obiecte. Tot cu emotie, Papa Francisc a oficiat ieri si prima sa liturghie in capela Sixtina.

Se anunta un pontificat plin de neprevazut. Monseniorul Ion Robu nu l-a cunoscut pe Sfantul Parinte, insa recunoaste ca desemnarea Papei Francisc e o tripla premiera pentru comunitatea catolica. “Este primul iezuit care ajunge pe tronul Sf Petru, este primul argentinian din America Latina si al treilea, care e, ca e primul Francisc, din seria Papilor. Asa ca da, putem spune, un Papa al premierelor”, a explicat monseniorul Ion Robu.

Un Papa care ne va surprinde cu siguranta. “S-ar putea sa ne trezim intr-o zi, sa auzim ca Papa a fost cu metroul sau cu autobuzul prin Roma sau ca a luat un avion de cursa, spre cutare tara, fara un zbor special”, a mai spus monseniorul.

Papa Francisc va avea in continuare un stil de viata auster. Numele nu l-a ales intamplator. Sfantul Francisc de Assisi a propovaduit ascultarea, saracia, simplitatea si refuzul oricarui privilegiu.