Un bărbat care a fost abuzat în mai multe rânduri de un preot a dezvăluit că, într-o discuţie cu Papa Francisc, Suveranul Pontif i-ar fi spus că Dumnezeu e cel care l-a făcut homosexual, că nu trebuie să se simtă vinovat de orientarea sexuală pe care o are, sexualitatea unei persoane neavând nicio importanţă.

Juan Carlos Cruz a petrecut 3 zile alături de Papa Francisc, la Vatican, în luna aprilie, unde povesteşte că a discutat cu Papa despre abuzurile sexuale la care a fost supus chiar din partea unui preot din Chile, dar şi despre faptul că este atras sexual de bărbaţi. 

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul spune că a fost surprins de înţelegerea de care a dat dovadă Suveranul Pontif, care i-a spus că nu trebuie să se simtă ruşinat de orientarea sa sexuală, Dumnezeu fiind cel care l-a făcut astfel. 

"Mi-a spus: «Știi, Juan Carlos, orientarea ta sexuală nu contează. Dumnezeu te-a făcut gay şi te iubește așa cum ești. Ar trebui să te iubești și tu însuți și să nu îți faci griji în legătură cu ce spune lumea»”, a povestit bărbatul, într-un interviu acordat CNN.

Purtătorul de cuvânt de la Vatican nu a dezminţit dezvăluirile bărbatului, răspunzând doar că "Vaticanul nu comentează asupra conversațiilor private ale Papei”.

Juan Carlos Cruz a fost abuzat sexual de Fernando Karadima, un preot din Chile şi a fost găsit vinovat în anul 2011. Toţi episcopii din Chile şi-au dat demisia în urmă cu câteva zile, în urma unui summit de urgenţă organizat la Vatican, în care s-a discutat despre scandalurile sexuale în care au fost implicaţi mai mulţi preoţi din Chile, în repetate rânduri. 

Sursă: edition.cnn.com