Arhitecţii britanici au schimbat materialele tradiţionale de construcţii cu zahăr şi mirodenii, pentru a crea un orăşel de turtă dulce. Peste 60 de construcţii au fost etalate la expoziţia anuală care se desfăşoară în perioada sărbătorilor de iarnă la Muzeul de arhitectură de la Londra. Printre construcţii s-a numărat şi un pavilion creat de un robot, o premieră pentru eveniment.

Apropierea sărbătorilor de iarnă a făcut mai mulţi arhitecţi, designeri şi ingineri să îşi pună serios la încercare creativitatea şi talentul la gătit. Scopul expoziţiei de la Muzeul Arhitecturii din Londra este unul caritabil, iar creatorii oraşelului de turtă dulce şi-au dorit să arate că planificarea urbană poate fi distractivă, dar şi delicioasă.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi poate părea o nebunie să lucrezi cu turtă dulce şi dulciuri, procesul nu este departe de cel pe care ni-l cere profesia noastră în mod normal. Proiectăm şi lucrăm mult cu astfel de machete, la dimensiuni similare - Robert Nolan, arhitect

Oraşul este inclusiv iluminat şi este format din peste 60 de construcţii, printre care şi un teleferic, piste pentru ciclişti şi trotuare preparate integral din zahăr.

Cred că cea mai înaltă clădire are 86 de centimetri. Evident, a avut nevoie şi de alt tip de materiale pentru a sta în picioare, dar în mare parte toate materialele folosite sunt comestibile. Sunt dulciuri, turtă dulce şi tot felul de biscuiţi - Melissa Woodford, directorul Muzeului de Arhitectură

Ediţia din acest an a venit şi cu o premieră: un pavilion creat integral de un robot. Expoziţia anuală va fi deschisă publicul între 8 decembrie şi 6 ianuarie. Vizitatorii pot participa inclusiv la ateliere unde pot învăţa să prepare propriile construcţii de turtă dulce.