Un oraş din sudul Rusiei a îngheţat complet după zile în şir de precipitaţii record şi ger. Uriaşe blocuri de gheaţă au ajuns pe clădirile şi străzile din Saratov, unde localnicii au surprins imagini spectaculoase.

Localnicii din Saratov înfruntă o iarnă grea, cu fenomene extreme. În ultima săptămână, au fost precipitaţii-record, fără precedent în iernile din ultimii 30 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

În urma ninsorilor abundente, dar şi a temperaturilor care au oscilat între ger extrem noaptea şi valori peste zero grade ziua, oraşul s-a transformat într-un uriaş de gheaţă.

Ţurţuri gigantici coboară de pe acoperişurile clădirilor din Saratov. Din cauza fenomenului extrem, oamenii nu-şi pot folosi aparatele de aer condiţionat, iar multe familii au probleme cu energia electrică. Pe străzi sau în parcări şoferii şi-au găsit maşinile acoperite de gheaţă. 

Reţelele de socializare din Rusia au fost invadate de fotografii sau videouri făcute de localnicii din Saratov cu munţii de gheaţă. Cel mai mare are 15 metri înălţime şi acoperă un bloc cu 15 etaje.

Gheaţă de 15 metri pe un bloc din SaratovVezi 6 imagini în Galerie

Vina pentru ce se întâmplă în Saratov o poartă şi autorităţile locale, care au fost complet surprinse de furia iernii.

Potrivit Ria Novosti, primarul s-a plâns în schimb de resursele puţine de care dispune şi a estimat că va fi nevoie de 2 săptămâni de muncă pentru a curăţa gheaţa din oraş.