Temperaturile extrem de îngheţate din ultimele zile, din Chicago s-au dovedit o adevărată provocare pentru populaţia fără adăpost a oraşului, punându-le grav în pericol sănătatea.

Un grup de 70 de persoane locuiau într-un camping construit pentru corturi, în apropiere de “Village University” din Chicago, fără nicio sursă de căldură la aproximativ -20 de grade Celsius. Poate fi greu de imaginat astfel, cum se poate locui, dormi, trăi în corturi din material subţire, înconjurat de grămezi de zăpadă.

Articolul continua dupa recomandari

Lipsiţi de apărare şi în pragul disperării, oamenii au fost observaţi de un om care s-a hotărât să le schimbe viaţa în bine, cel puţin pe perioada gerului.

Conform Unilad, era cea de-a doua zi la temperaturi istoric de reci în Chicago, când un bun samaritean s-a oferit să pună la dispoziţie 70 de camere de hotel pentru fiecare persoană neajutorată.

Donatorul misterios s-a oferit să plătească factura pentru întreaga săptămână, nu doar pentru o noapte, ca grupul să stea departe de îngheţul periculos de afară.

“Este minunat că există cineva acolo care a decis să fie atât de amabil şi să ofere un loc cald şi sigur pentru aceşti oameni. Suntem încântaţi că pot sta departe de frig, la căldură, cel puţin pentru câteva zile” a declarat purtătorul de cuvânt Chicago Tribune, Salvation Army, Jacqueline Rachev.

Oficialii adăposturilor şi-au exprimat anunţul înainte, prin care persoanele fără adăpost sunt primite în centrele de ajutor pentru cei neajutoraţi, însă grupul de 70 de oameni a preferat să rămână în campingul de corturi improvizat.

Tony Neely, unul dintre membrii grupului, şi-a explicat părerea şi dezacordul privind centrele pentru cei fără adăpost şi motivul pentru care a ales să îndure friguld e neînchipuit, decât să meargă în astfel de locuri.

„Nu înţelegeţi, mulţi dintre noi nu mergem în adăposturi din cauza bolilor mult mai grave care se răspândesc printre ei, a gândacilor care mişună prin paturi, a oamenilor care îţi fură lucrurile în orice moment. Nu poţi dormi cu adevărat într-un astfel de centru. Dar da, picioarele mele sunt îngheţate şi tot ce am sunt hainele de pe mine” a spus omul.

Potrivit Unilad, aproximativ 80.000 de persoane fără adăpost trăiesc în Chicago.

Actul de caritate al bunului samaritean va rămâne categoric ţinut minte, chiar dacă acesta nu şi-a dorit să-i fie dezvăluită identitatea.