O întreagă familie de şase persoane a trăit, timp de nouă ani, ascunsă într-o fermă izolată, fără niciun contact cu lumea înconjurătoare. Potrivit presei, cei şase aşteptau sfârşitul lumii, convinşi că este iminent. Poliţia olandeză l-a arestat pe stăpânul fermei şi încearcă să afle toate amănuntele acestui caz straniu.

Totul s-a întâmplat într-un sat cu mai puţin de 4000 de locuitori care se cunosc, cu toţii, între ei. În barul local şi-a făcut apariţia un bărbat pe care nu-l mai văzuse nimeni: un tânăr cu păr lung şi barbă, îmbrăcat în haine vechi.

Articolul continua dupa recomandari

El a dezvăluit că fugise de la o fermă unde era sechestrat de nouă ani, împreună cu fraţii şi surorile mai mici. Alertaţi, poliţiştii au descoperit, în spatele unui perete de lemn, o cameră cu ferestrele acoperite.

Aici trăiau închişi, de ani de zile, cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, şi tatăl lor, imobilizat la pat după un atac cardiac. Mama ar fi murit în urmă cu câţiva ani.

Nathalie Schubart: Ancheta noastră urmăreşte să afle cine erau şi ce anume făceau oamenii din acea casă. Sunt încă multe întrebări la care nu avem răspuns.

Presa olandeză scrie că sechestraţii aşteptau sfârşitul lumii. După alte surse, ei credeau că apocalipsa s-a produs deja şi nu ştiau că mai există şi alţi supravieţuitori.

Singura lor hrană erau legumele aduse din grădină de stăpânul fermei, un austriac emigrat în Olanda. Individul nu primea vizite, iar sătenii erau convinşi că era singurul locatar al casei.

Localnic: Am crezut mereu că în acea casă locuia un singur om, care încerca să o renoveze. Habar n-aveam ce se petrecea.

Fermierul este suspectat că i-ar fi reţinut pe cei şase împotriva voinţei lor şi a fost arestat. Anchetatorii încearcă acum să facă lumină în această poveste.