Americanii au fost atenționați de medici să pună capăt provocării cu apă fierbinte, care a devenit virală în zonele care au fost afectate de vortexul polar. Avertismentul a fost lansat după ce mai multe persoane au fost spitalizate cu răni.

Provocarea cu apă fierbinte a devenit foarte populară în America în aceste zile, în zonele care au fost lovite de un val de aer polar, care a scăzut dramatic temperaturile.

Articolul continua dupa recomandari

Pe gerul năprasnic, numeroși tineri s-au amuzat lansând provocarea de a arunca apă fierbinte în aer, pentru a observa cum se transformă instant în vapori.

Internetul a fost invadat de videouri cu astfel de experimente, însă multe au avut un rezultat neplăcut, din cauza pericolului ignorat de tineri.

În Chicago, numai la Centrul Medical Universitar Loloya au fost spitalizate 8 persoane, care s-au rănit în timpul provocării, spune Sky News.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, oamenii au suferit răni la față, mâini, picioare și arsuri. Printre victime au fost și privitori.

Cazuri au fost înregistrate și în Iowa, dar și Minneapolis.În Minnesota s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din cauza vortexului polar: minus 38 de grade Celsius.

Provocarea cu apă fierbinte a devenit populară și în Rusia, în Urali și Siberia, unde temperaturile au fost de minus 40 de grade Celsius.