O vacă gestantă a născut la doar câteva zile, după ce a reuşit să scape dintr-un camion, în drum spre abator.

S-ar putea să fi auzit poveşti despre mamele care au făcut lucruri aproape supranaturale pentru a-şi scăpa copiii de la dezastru şi pentru a le salva viaţa, dar extrem de rar a auzit cineva despre o mamă cu patru picioare care să sară dintr-un camion în mişcare pentru a-şi salva puiul. Până acum.

Articolul continua dupa recomandari

O vacă inteligentă, pe nume Brianna, probabil a simţit că ceva rău urma să se întâmple, aşa că a acţionat într-un fel imposibil, pentru a scăpa de soarta crudă care o aştepta şi a sărit din camion şi a luat-o la goană pe autostrada aglomerată.

Din fericire, animalul curajos a fost salvat de Mike Stura şi dusă la sanctuarul animalelor din New Jersey, SUA.

Mike, fondatorul Sanctuarului animalelor Skylands a povestit despre momentul în care văcuţa a reuşit să scape de moarte

“Am fost sunat de un prieten de-al meu care e ofiţer de poliţie. A spus că era o vacă care alerga pe o autostradă din zonă, aşa că am intrat în acţiune” a spus acesta.

“Am luat camionul de salvare şi am ieşit. Când am ajuns acolo, poliţia o condusese de pe autostradă pe un drum lăturalnic şi i-au pus o curea în jurul gâtului.” a continuat Mike.

“Ea a căzut din camionul de transport în timp ce maşina era în mişcare. Un martor a spus că a rupt uşa şi a sărit pe autostradă. La început, şoferul camionului nu şi-a dat seama” a povestit Mike.

Mike a urcat vaca în maşina sa şi a transportat-o la sanctuar. El a explicat că Briana a suferit unele leziuni în timpul evadării, dar în general avea o stare bună. Odată ajuns la centrul de salvare, Mike a realizat că vaca era gestantă şi că lupta sa a fost atât pentru ea, cât şi pentru propriul pui nenăscut.

“Am avut un veterinar care a venit să se uite la ea şi atunci ama flat că trebuia să fete. Veterinarul mi-a spus: Există un viţel foarte mare acolo şi sigur va trebui să nască în următoarele zile”

La doar două zile după ce a ajuns în sanctuar, mama a dat naştere unui viţel mic, pe care Mike l-a numit Winter. Datorită scăpării lui Brianna, perechea se bucură acum împreună de libertate.

“Sunt fericiţi şi sănătoşi. În orice fel ai privi lucrurile, orice animal îşi doreşte să trăiască. Fără îndoială, aş putea să spun că a fost speriată de moarte în acel camion. Ele doar îşi doresc libertate. Această poveste a rezonat cu oamenii, dar mulţi nu-şi dau seama că această realitate crudă are loc zilnic.” a încheiat Mike.