Provocarea „Bird Box”, provenită din filmul cu acelaşi nume, a condus la creea unui nou joc periculos, bizar şi nedorit de creatorii Netflix.

Aceasta implică încercarea diferitelor sarcini, în timp ce participanţii sunt legaţi la ochi, asemeni personajului jucat de Sandra Bullock în filmul apocaliptic. După mii de meme-uri create în urma peliculei, tot mai mulți utiliyatori și-au spus că trebuie să încerce metoda, dintr-o dorinţă morbidă de a obţine adrenalină.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi au existat şi rezultate amuzante, unele persoane şi-au pus, la propriu, viaţa în pericol.

O tânără de 17 ani şi-a făcut praf maşina, după ce a condus, fără să vadă, pentru a duce la bun sfârşit provocarea devenită deja virală. Adolescenta a produs un accident în Salt Lake City, Utah, SUA, dar din fericire, nimeni nu a fost rănit. Maşina în schimb...

Agenții de poliție din Salt Lake City au avertizat populaţia să nu copieze acest comportament periculos:

„Bird Box Challenge” în timp ce conduceți ... rezultatul este previzibil. Acest lucru s-a întâmplat ca rezultat al șoferului care își acoperea ochii în timp ce conducea pe Layton Parkway. Din fericire nu există răniţi.

Alții au postat de asemenea pe reţelele de socializare pentru a-şi exprima îngrijorarea şi indignarea faţă de acţiunile imprudente ale fetei.

Netflix a cerut în prealabil oamenilor să fie atenţi când încearcă provocarea „Bird Box”:

„Nu pot să cred că trebuie să vă spun acest lucru, dar: VĂ RUGĂM SĂ NU VĂ RĂNIŢI CU ACEASTĂ PROVOCARE BIRD BOX. Nu ştim cum a început acest lucru şi apreciem dragostea, dar fete şi băieţi, avem dorinţa ca în 2019 să nu ajungeţi la spital din cauza unor meme-uri” au scris reprezentanţii Netflix, pe Twitter.

Tânăra a scăpat cu viaţă, dar inconştienţa putea să provoace o tragedie mult mai mare, implicând şi alte persoane nevinovate. Autorităţile speră acum ca provocarea devenită virală să se oprească, ori să fie realizată cu multă atenţie.