O tânără de 18 ani din Iran a ajuns în spatele gratiilor, după ce a publicat pe Internet mai multe videoclipuri în care dansează! Tânăra nu s-a gândit o secundă că faima dobândită în mediul online îi va aduce atâtea necazuri. Însă scandalul a generat şi o mişcare pe care autorităţile de la Teheran nu au reuşit să o anticipeze. 

În orice alt colţ al lumii, Maedeh Hojabri ar fi o tânără obişnuită, pasionată de dans. Însă nu şi în Iran, acolo unde femeilor le este interzis să danseze în public. Adolescenta de 18 ani a fost arestată săptămâna trecută pentru încălcarea normelor morale. Lucru care generat un scandal de proporţii în rândul iraniencelor. Sub hashtag-ul "dansul nu e o infracţiune" sau "dansează pentru libertate" alte tinere de vârsta ei au creat o adevărată campanie pe reţelele de socializare. 

Articolul continua dupa recomandari

Tânăra a devenit faimoasă după ce a publicat pe Instagram mai multe filmuleţe în timp ce dansează pe muzică persană, pop şi rap, fără a fi acoperită, însă, cu hijab. Lucru care este obligatoriu în Iran atunci când apari în public. Adolescenta a strâns milioane de vizualizări iar contul ei de Instagram a devenit popular în rândul locuitorilor din Iran. Însă odată cu faima a atras şi atenţia autorităţilor. 

După ce a fost interogată, iar ulterior eliberată pe cauţiune, tânăra a recunoscut, la televizor, că a încălcat normele morale. A declarat că a realizat videoclipurile doar de dragul faimei. Însă nu este foarte clar dacă a fost forţată să facă această mărturisire. Potrivit presei locale, mai multe tinere au fost arestate în ultimele săptămâni  în urma unor acuzaţii similare. După care, urmând aceeaşi reţetă, au fost eliberate pe cauţiune.