O româncă a fost alergată de poliţişti, printre maşini care treceau în viteză, pe o autostradă din Germania. Nefericita şi-a adus aminte după trei zile cine e, timp în care a stat internată într-o clinică de psihiatrie.

Duminică, poliţia germană a fost alertată că o femeie merge printre benzile autostrăzii A8, între Sttugart şi Degerloch, camioane şi autoturisme trecând cu viteze pe lângă ea. Agenţii au alergat-o pur şi simplu printre maşini, pentru a o prinde. Nu avea nici un act de identitate asupra ei şi nu a scos niciun cuvânt.

Articolul continua dupa recomandari

Internată într-o clinică de psihiatrie din Stuttgart, femeia a vorbit după trei zile, miercuri, prima oară. Şi a spus doar un nume şi o adresă din România. Poliţiştii au contactat autorităţile române, care au confirmat identitatea femeii, o româncă de 40 de ani care, cel puţin în acte, are domiciliul în ţară.

Poliţia germană a precizat că deşi a fost identificată, românca va răămâne în spitalul psihiatric unde e internată atât cât vor considera medicii că e nevoie. Aceştia trebuie să se asigure că al externare femeia nu mai prezintă un pericol pentru ea însăşi. Nu e clar deocamdată dacă ea a vrut să se sinucidă, sau pur şi simplu suferă de o boală psihică şi nu ştia ce face atunci când a ieşit pe autostradă.