O dubă a lovit un grup de pietoni, în nordul Londrei. Potrivit primelor informații, incidentul s-a soldat cu mai multe victime.

Update ora 8.50- Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat, care a vizat „londonezi nevinovaţi, dintre care mulţi încheiau rugăciunile în luna sfântă a Ramadanului”, relatează The Guardian.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un "potenţial atac terorist", a anunţat premierul britanic Theresa May, citată de The Guardian.

Update  ora 7:03, 19 iunie - Cel puţin o persoană a murit şi alte opt au fost rănite în urma coliziunii din noaptea de duminică spre luni, din apropiere de moscheea Finsbury Park, a anunţat Poliţia citată de BBC News.

Răniţii au fost duşi la trei spitale, iar două persoane primesc îngrijiri medicale la locul incidentului.

Şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reţinut de martori şi a fost arestat apoi de poliţie. Potrivit autorităţilor, niciun alt suspect nu a fost identificat.

Update 4: Potrivit Dailymail, 10 persoane au fost lovite de mașină, iar unele dintre ele au fost rănite. Nu sunt însă clare informațiile despre situația lor. Anterior, presa, citând martorii, anunța 3 morți în incident, informație care nu a fost însă confirmată oficial.

LIVE - o mașină a spulberat un grup de oameni, în nordul Londrei:

Update 3: În moscheea din Finsbury Park, în apropierea căreia a fost lovită mulțimea, a predicat și faimosul cleric islamist Abu Hamza. Imamul era un susținător al islamului radical. A fost extrădat în SUA, unde a fost condamnat pentru terorism, la închisoare pe viață.

Update 2: Poliția transmite că a fost sesizată de producerea incidentului la ora locală 00.20, adică 02.20, ora României. Serviciul de ambulanță a anunțat că a trimis mai multe ajutoare în zonă.

Update 1: Pe Twitter au apărut fotografii cu mașina care a lovit mulțimea.

De asemenea, circulă pe rețelele de socializare și un video, de doar 6 secunde, cu momentul în care șoferul dubei e arestat.

Incidentul s-a produs în Finsbury Park, în nordul Londrei. Potrivit presei, sunt cel puțin 3 morți și mai mulți răniți.

Poliția Metropolitană nu a putut preciza dacă șoferul a intrat intenționat în mulțime, dar a precizat că este vorba despre un incident major.

Unii martori spun însă că individul ar fi demarat și ar fi spulberat în mod voit mulțimea. Este vorba, se pare, despre un grup de musulmani, care ieșise de la rugăciune, de la moscheea din apropiere.

Șoferul care a provocat dezastrul a fost arestat.