O tânără de 16 ani a chemat poliția, după ce tatăl ei i-a confiscat telefonul. Aceasta a sunat la 911 şi a reclamat „furtul”, au confirmat oficialii de la Ohio.

Autoritățile din Ohio au confirmat că tatăl, Anthony Robertson, a confiscat smartphone-ul fiicei sale ca pedeapsă pentru blocarea accesului acestuia prin parolă. Tatăl nu a fost încântat de ideea că fiica lui avea acest nivel de intimitate sub acoperişul său şi, pentru că nu a putut controla conversaţiile şi acţiunile pe care aceasta le are în mediul online, i-a luat telefonul.

Articolul continua dupa recomandari

Ulterior, fiica lui Robertson a sunat poliţia pentru a reclama „furtul”.

„Tatăl meu mi-a luat proprietatea, un telefon de 800 de dolari, care nu îi aparține. Nu l-a cumpărat el” a transmis tânăra către dispeceratul poliţiei.

Când au venit poliția, fiica și tatăl stăteau amândoi în afara casei, pe trepte, moment în care adolescenta poate fi auzită spunând că dorește ca telefonul ei să îi fie înapoiat.

Adolescenta susține că locuiește cu bunica ei, dar uneori rămâne la casa tatălui ei.

„Este proprietatea mea și nu locuiesc aici”.

Ofițerii, veniţi imediat la faţa locului, au avertizat-o pe adolescentă că nu ar trebui să se apeleze la urgenţe dacă nu este cu adevărat o urgenţă.

„Ghici ce? Tot ceea ce deții aparține mamei și tatălui tău. A avea un telefon nu este un drept” i-a răspuns unul dintre ofiţeri.

Robertson a povestit că a fost șocat să vadă mașinile de poliție în faţa casei, dar şi-a păstrat calmul şi a ieşit să explice întreaga situaţie.

„I-am luat telefonul pentru că este un minor şi nu vreau să îl aibă. Nu pot să verific conversaţiile pe care le are pentru că telefonul are parolă, aşa că l-am luat” a spus el.

Ofițerii au stabilit că este vorba doar de o problemă disciplinară părintească, deși ea a declanșat dezbateri asupra drepturilor de proprietate ale copiilor și adolescenților care trăiau cu îngrijitorii, referindu-se chiar la tatăl ei, Robertson.

Lt. James Wilson de la Departamentul de Poliție din Euclid de Sud a luat apărarea ofiţerilor săi, care şi-au pierdut practic timpul răspunzând la un apel care nu era o urgenţă şi au venit al faţa locului, spunând că a fost o ocazie foarte bună pentru a oferi o lecţie.

„Desigur, dacă eram ocupaţi, am fi putut respinge cazul, dar aveam totuşi obligaţia de a răspunde. Departamentul nostru nu urmăreşte acest tip de "furt". Ai fi greu să cauți un tribunal din această țară care ar lua cazul în serios”.

Apariţia ofiţerilor a fos to oportunitate foarte bună pentru a ajuta la soluţionarea dispuneti, dar şi pentru a acorda tinerei o lecţie.