Răspândirea coronavirusului în Italia a afectat chiar și nunțile. Multe din petrecerile de nuntă programate în acest weekend în localitățile din zona de carantină au fost anulate, după ce oficialii locali au anunțat amânarea pe termen nedeterminat inclusiv a cununiilor la oficiul stării civile.

TG Com 24 a prezentat cazul a doi miri din Codogno, oraș din zona de carantină de coronavirus, decretată de guvernul italian. Angela, o profesoară de 32 de ani, urma să fie mireasă chiar astăzi și plănuise după cununia civilă o petrecere de nuntă cu invitați veniți din mai multe zone ale Italiei. Apariția bruscă a coronavirusului i-a stricat însă toate planurile.

Articolul continua dupa recomandari

”Municipalitatea l-a sunat vineri pe viitorul meu soț, pentru a-l avertiza că toate birourile sunt închise și că nunta noastră de sâmbătă, 23 februarie, a fost amânată la o dată ce urmează să fie stabilită”, a spus Angela.

Cu doar o zi înainte de nuntă, tânăra și partenerul ei s-au văzut nevoiți să anuleze totul.

”Totul s-a întâmplat fulgerător. Ne-am avertizat rudele și prietenii care urmau să vină din jumătate de Italia: Varese, Genova, Napoli, Caserta, Florența, că nu voiam să îmbolnăvim toată țara. Apoi, imaginați-vă, camere de hotel, coaforul, cofetarul, toate pregătirile le-am anulat în câteva ore”, dezvăluie Angela.

În loc de petrecere, mireasa, mirele și părinții s-au trezit astfel în plină carantină de coronavirus.

”Am oprit imediat rudele care urmau să vină din toată Italia. Dar părinții mei sunt deja aici. Iar tatăl meu are nevoie de medicamente. Însă totul e închis aici, iar la 112 m-au avertizat deja să nu sun de prea multe ori. Ce putem să facem?”, a reacționat mireasa.

Orașul în care locuiesc mirii e pe lista localităților în carantină, de unde nimeni nu are voie să vină sau să plece.

”Trist e că, dincolo de căsătoria pierdută, suntem cu adevărat îngrijorați. Am fost avertizați să stăm în carantină printr-o ordonanță a municipalității. Școala din Crema unde predau eu a transmis o circulară cerând profesorilor care stau în zone cu coronavirus să nu vină la ore. Totul s-a întâmplat brusc, suntem îngrijorați”, mai spune Angela.

Mirii spun în schimb că singurul lucru de care nu-și fac griji sunt proviziile: au destulă mâncare de la petrecerea de nuntă care nu a mai avut loc. Angela a mai declarat că pentru TG Com că, foarte probabil, cununia civilă va fi reprogramată pentru vară, când avea în plan să facă, în Caserta, cununia religioasă.