Nunta regală a Prințului Harry al Marii Britanii cu actrița americană Meghan Markle are loc astăzi. Căsătoria anului, unul dintre cele mai așteptate momente ale lui 2018, este punctată printr-un maraton de evenimente, care se desfășoară pe durata a peste 18 ore. Evenimentul e transmis în direct în majoritatea țărilor lumii și e urmărit pe viu de sute de mii de spectatori.

Articolul continua dupa recomandari

Actualizare ora 15:00 Harry şi Meghan sunt oficial soţ şi soţie! Cei doi miri au plecat cu o caleaşcă de la Capela St. George.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 14:50 Cel mai aşteptat moment al nunţii regale a fost fără doar şi poate cel în care Harry şi Meghan s-au sărutat, în calitate de proaspăt căsătoriţi.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 14:40 Harry şi Meghan şi-au spus jurămintele. A urmat apoi momentul în care mirii şi-au schimbat inelele ca semn de legământ al căsătoriei. 

https://twitter.com/CBSThisMorning/status/997803863544655872

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 14:30 Capela St. George a răsunat sub interpretarea acapella a cântecului Stand by Me.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 14:10 Apariţia lui Meghan Markle în rochie de mireasă i-a adus lacrimi în ochi Prinţului Harry. Mirele și-a luat de mână aleasa inimii și i-a spus: "Arăți uimitor!"

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 14:00 A început oficial nunta regală. Meghan Markle a ajuns la Capelă, unde este aşteptată de Prinţul Harry.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 13:50 Regina Elisabeta a Marii Britanii ajuns la Capela St. George.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 13:40 Prinţul Harry a ajuns la rândul său la capela St. George, fiind însoţit de fratele său William. Mirele poartă uniformă.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 13:30 Au apărut primele imagini cu Meghan Markle în rochie de mireasă! Logodnica Prinţului Harry se îndreaptă spre Capela St. George, împreună cu mama sa, într-un autoturism Rolls-Royce Phantom.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 13:00 La capela St. George a venit şi Sarah Ferguson, fosta soţie a Prinţului Andrew, unul dintre fii Reginei, despre care se spusese că nu a fost invitată.

Actualizare ora 12:30 Două cupluri îndrăgite şi-au făcut apariţia la castelul Windsor. Este vorba de soţii Beckham şi George şi Amal Clooney.

Actualizare ora 12:20 La nunta regală a ajuns şi Chelsea Davie, fosta iubita a lui Harry, dar şi părinţii lui Kate Middleton, precum şi sora ducesei de Cambridge, Pippa Middleton.

Actualizare ora 12.05: Televiziunile au surprins imagini cu Prinţul Harry pornind cu un convoi de maşini de la hotel către Windsor, unde are loc nunta regală.

Actualizare ora 12:00 Primele celebrităţi şi-au făcut apariţia la Castelul Windsor, printre care Oprah Winfrey, cântăreţul James Blunt şi actorul Idris Elba.

Vezi 16 imagini în Galerie

Actualizare ora 11.30: O filmare aeriană arată că străzile din Windsor sunt deja pline de britanici şi turişti străini, veniţi special pentru nunta regală.

Mulţi spectatori au putut fi văzuţi încă de noaptea în zonă - au venit de atunci pentru a prinde un loc cât mai avantajos, pentru a-i vedea pe cei doi miri.

Mulţime la Windsor, pe traseul Nunţii RegaleVezi 16 imagini în Galerie

FOTO: Mulţimea s-a strâns la Windsor, pe traseul Nunţii Regale | Sursa: Reuters

Actualizare ora 10:15 Prințul Harry și logodnica sa Meghan Markle vor primi oficial titlurile de duce și ducesă de Sussex, anunţă printr-un comunicat Casa Regală Britanică.

Prințul Harry și Meghan Markle, oamenii momentului în Marea Britanie, se căsătoresc la Capela St. George de la Windsor. Ceremonia are loc la ora locală 12.00 (14.00 ora României).

Ceremoniile încep însă de dimineață, când porțile Castelului Windsor se vor deschide la ora 06.00 (08.00 ora României). O mulțime uriașă de britanici și turiști străini e așteptată să se desfășoare pe străzile din zonă.

Publicul se va bucura de apariția mirilor după slujba religioasă, când, în fața capelei, cei doi sunt așteptați să se sărute. Conform programului nunții regale, Meghan și Harry pornesc cu caleașca pe un traseu care are ca destinație Castelul Windsor.

Nunta ia sfârșit odată cu recepția oferită de Prințul Charles într-un mediu privat, cu un cerc restrâns de rude și prieteni. Pentru întreaga lume, nunta regală e un spectacol. E atât de savurat de public, încât estimările arată că va aduce o infuzie de peste 1 miliard de lire sterline economiei britanice.