Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dezvăluit că numele oficial al bolii provocate de noul coronavirus este "Covid-19", transmite BBC News.

"Acum avem un nume pentru această boală, iar acesta este Covid-19. A trebuit să găsim un nume care să nu se refere la o locație geografică, un animal, un individ sau un grup de oameni și care să fie, de asemenea, pronunțabil și legat de boală", a declarat reporterilor de la Geneva, șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Articolul continua dupa recomandari

"A avea un nume contează pentru a preveni utilizarea altor nume care pot fi inexacte sau stigmatizante. De asemenea, ne oferă un format standard pe care să-l utilizăm pentru orice viitoare focare de coronavirus", a mai spus șeful OMS, potrivit BBC News.

Anunţul acestuia vine după ce numărul morţilor provocate de acest virus a trecut de 1.000, în timp ce zeci de mii de oameni sunt infectați.

Potrivit Reuters, 1.115 oameni au murit, iar alţi 45.171 au fost infectaţi cu noul coronavirus.

4.740 pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spital

Conform datelor prezentate de autorităţile medicale chineze, în China au murit 1.113 persoane, cărora li se adaugă cele două decese înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi Filipine.

Numărul îmbolnăvirilor în China este de 44.653 de cazuri, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Autorităţile din provincia Hubei, de unde au izbucnit cazurile de infectare cu coronavirus, afirmă că există 1.638 de noi cazuri confirmate, un număr mai mic decât în zilele precedente, ceea ce ar putea indica o diminuare a răspândirii virusului. 

Nu este însă exclus ca, dat fiind că spitalele din regiune sunt supraaglomerate, unii pacienţi să nu se fi prezentat la spital pentru  internare.

Un număr 4.740 pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spital.

În ceea ce priveşte nava de croazieră aflată în carantină în portul nipon Yokohama, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns la 175.