Românii, a doua între cele mai numeroase comunităţi de imigranţi din Marea Britanie, arată cifrele Biroului Naţional de Statistică din Regatul Unit.

Oficial, numărul românilor stabiliţi în Anglia a crescut cu un procent de 25% între 2016 şi 2017, ajungând la nu mai puţin de 411.000. 

Articolul continua dupa recomandari

Din totalul de 65.176.000 de rezidenţi, 6,2 milioane de oameni sunt străini, iar cifrele oficiale ale acestora din urmă sunt în continuă creştere.

Din 2016, numărul persoanelor de altă naţionalitate, stabilite ulterior în Regatul Unit al Marii Britanii a crescut cu 3%, ceea ce ar însemna puţin peste 9 milioane de oameni. 

Guvernul britanic şi-a propus încă din 2010 să reducă migraţia netă la sub 100.000, scrie bbc.com.

Cifrele Biroului de Statistică Britanic mai arată că 61% din locuitorii care nu au cetăţenie britanică provin din ţări din Uniunea Europeană, date care arată că Marea Britanie este şi va rămâne o destinaţie foarte atractivă atât pentru turişti cât şi pentru migranţi.

Cei mai mulţi români care se stabilesc în Regatul Unit, ştim bine, o fac pentru oportunităţile mult mai mari de a găsi un loc de muncă bine plătit şi de a duce un trai decent, decât în ţara noastră. 

După locul de top al românilor în clasamentul migranţilor din Marea Britanie, pe a treia poziţie se clasează irlandezii, aproape 350.000 dintre ei trăind şi muncind în Marea Britanie. 

Din urmă vin cetăţenii indieni, cu un număr de 346.000 de persoane cu domiciliu în Regatul Unit. 

În ultimele 12 luni, numărul de cereri pentru obţinerea cetăţeniei britanice depuse de migranţii din Anglia s-a dublat, ajungând la peste 40 de mii de aplicaţii.