Un inginer român care lucra în Libia a fost răpit în această dimineaţă. El a fost luat cu forţa împreună cu alţi 3 colegi, libieni, de către indivizi neidentificaţi deocamdată. Doi dintre cei răpiţi au fost între timp eliberaţi.

Despre român nu se ştie încă nimic. Inginerul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, lucrează pentru o companie spaniolă care operează pe cel mai mare câmp petrolifer din Libia, Sharara, în sudul ţării, la aproape 1000 de km de capitala Tripoli.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul a fost răpit împreună cu ceilalţi, în jurul orei 6.30 dimineaţa când părăseau zona în care erau cazaţi. Maşina lor a fost abandonată chiar în locul din care au fost ridicaţi de atacatori. O celulă de criză s-a constituit la nivelul Ministerului de externe pentru a face toate demersurile necesare găsirii şi eliberării românului.

După prăbuşirea regimului Gaddafi, în 2011, muncitorii străini şi reprezentanţele diplomatice din Libia sunt frecvent ţinta atacurilor. În spatele acestora, stau puternicele miliţii sau gruparea jihadistă Statul Islamic.