Mutare surprinzătoare făcută de preşedintele american. Donald Trump tocmai a anunţat că l-a concediat pe Secretarul de stat american Rex Tillerson.

Tillerson a fost înlocuit cu directorul CIA, Mike Pompeo, şefia Agenţiei Centale americane fiind preluată de Gina Haspel.

Articolul continua dupa recomandari

Donald Trump i-a mulţumit lui Tillerson într-un mesaj postat pe Twitter pentru serviciile sale şi s-a declarat încrezător că noul secretar de Stat va face ”o treabă fantastică”.

”Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul nostru secretar de Stat. El va face o treabă fantastică! Îi mulţumesc Rex Tillerson pentru serviciile sale!”, a scris Trump pe Twitter.

Totodată, preşedintele american a precizat că Gina Haspel este prima femeie care ocupă funcţia de director al CIA.

Tillerson, concediat pe Twitter

Decizia de a concediere l-a luat prin surprindere pe Rex Tillerson, şeful diplomaţiei americane aflând că a fost dat afară odată cu anunţul făcut pe Twitter de preşedintele american.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA, Tillerson şi-ar fi dorit să rămână în funcţia de Secretar de Stat şi nu i-ar fi dat niciun motiv lui Trump ca să-l de afară.

De cealaltă parte, Donald Trump spune că decizia a luat-o "de unul singur" şi este convins că Tilllerson va fi "mult mai fericit de acum".

Preşedintele american le-a declarat jurnaliştilor că se gândeşte de ceva vreme să-l dea afară pe Tilllerson pentru că nu se mai înţeleg, unul dintre subiectele asupra cărora nu au putut fi de acord fiind problema Iranului.

Trump a spus că se înţelege mult mai bine cu Mike Pompeo, acesta din urmă declarându-se "profund recunoscător".