Mai mulţi muncitori români au fost salvaţi dintr-o fabrică din Montalenghe, Italia, în care munceau în condiţii inumane în favoarea unor cetăţeni chinezi.

Muncitorii români au fost salvaţi, alături de alţi muncitori italieni şi chinezi, după o acţiune a forţelor de ordine italiene.

Articolul continua dupa recomandari

Cu cât erau remuneraţi muncitorii români

Conform Corriere della Sera, muncitorii erau ţinuţi în fabrică 24 de ore din 24 şi răsplătiţi cu numai 150 de euro pe lună, deşi li se impunea realizarea unui număr uriaş de produse.

Muncitorii dormeau pe saltele, printre liniile de producţie, îşi încălzeau mâncarea cu ajutorul unor arzătoare electrice, foloseau toaletele fabricii, nu aveau sistem de încălzire şi erau monitorizaţi video în permanenţă.

Cei doi chinezi care conduceau fabrica susţineau că au apelat un asemenea sistem de muncă tocmai pentru ca muncitorii să nu piardă timpul pe drum şi să poată realiza o producţie cât mai mare, ei fiind puşi să lucreze 15 ore pe zi.

După eliberarea muncitorilor, cei doi chinezi au fost reţinuţi şi riscă până la 20 de ani de închisoare pentru exploatare şi favorizarea imigraţiei ilegale.