24 bărbaţi au fost arestaţi după atentatele din Sri Lanka, în care au murit 290 persoane, iar alte 500 au fost rănite.

Toţi bărbaţii arestaţi fac parte din aceeaşi grupare radicală, iar cel puţin două dintre explozii au fost comise de atentatori kamikaze. Unul dintre ei s-a detonat în timpul unui raid al poliţiei.

Articolul continua dupa recomandari

290 morţi şi 500 de răniţi în Sri Lanka, în urma unor atentate cu bombă

Poliţia din Sri Lanka informează că are în custodie 24 bărbaţi, bănuiţi de implicare în atentatele comise în mai multe hoteluri de lux şi biserici, în timpul sărbătorilor Paştelui catolic, informează BBC.

Cel puţin două dintre explozii au fost produse de atentatori sinucigaşi, iar 3 poliţişti au fost ucişi când un alt kamikaze s-a detonat într-un raid al poliţiei asupra unei locuinţe în care se găseau suspecţi.

Accesul la reţele de socializare, restricţionat

Potrivit unor informaţii publicate de presa internaţională accesul la reţelele sociale în Sri Lanka a fost restricţionat temporar, pentru a opri valul de dezinformări. Servicii precum Whatsapp sau Facebook nu sunt disponibile pentru multe persoane.

Printre morţi, 36 de cetăţeni străini

Ministerul Afacerilor Externe din Sri Lanka informează că printre persoanele ucise în atentate se află şi 36 de cetăţeni străini. Nu există informaţii în privinţa decesului vreunei persoane de naţionalitate română.