Cel puţin 10 oameni au murit iar 36 au fost răniţi într-un incendiu uriaş care a cuprins ultimele două etaje ale unui bloc din Paris. Peste 200 de pompieri s-au luptat cu flăcările dar focul s-a extins fulgerător. Autorităţile au arestat o femeie de 41 de ani, bănuită că s-ar afla în spatele tragediei. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Imaginile intervenţiei sunt dramatice. Blocaţi în apartamentele transformate în capcane de foc, zeci de oameni s-au refugiat pe balcoane.

Articolul continua dupa recomandari

Flăcările au izbucnit noaptea şi au fost atât de violente încât foarte puţini au reuşit să fugă pe scări. Sursa incendiului a fost localizată la etajul 8 dar focul a cuprins rapid şi etajul inferior. 

”Ardea şi se auzeau oameni care strigau pentru că erau blocaţi în casele care ardeau, iar ei aşteptau să fie salvaţi în balcoane. Mirosea a ars peste tot, fumul era dens. Un incendiu uriaş!”, povestește un martor.

Ca să îi salveze pe cei rămaşi blocaţi în apartamente, pompierii s-au avântat în foc. < tc 01.20 > Şase dintre ei se numără acum printre cei 30 de răniţi. 

Între timp, autorităţile au arestat un suspect. O femeie de 40 de ani care ar fi incendiat blocul ca să se răzbune pe un vecin. Când a fost reţinută, titrează presa franceză, încerca să dea foc unei maşini.

REMY HEITZ, procurorul general al Franţei: Această persoană a fost arestată în timpul nopţii, nu departe de zona afectată, nu departe de incendiu, iar acum se află în custodia poliţiei. 

Blocul incendiat este situat într-un cartier select din vestul capitalei franceze, la doi kilometri de stadionul Rolland Garros.