Iran şi Turcia au fost lovite, duminică, de un cutremur puternic care s-a soldat cu cel puţin opt morţi şi câteva zeci de răniţi.

Seismul a avut 5,5 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri.

Articolul continua dupa recomandari

Conform VOA News, Epicentrul a fost localizat la aproximativ 31 de kilometri de oraşul iranian Khvoy, localitate situată la graniţa cu Turcia.

Din acest motiv primele cifre oferite de autorităţi arată că Turcia a fost mai afectată de seismul de duminică dimineaţa.

Astfel, cel puţin opt persoane au murit şi 21 au fost rănite în Turcia. Opt dintre răniţi sunt în stare critică, iar bilanţul victimelor ar putea creşte în condiţiile în care mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături.

Autorităţile iraniene nu au oferit până acum un bilanţ oficial mulţumindu-se doar să precizeze că au fost afectate 43 de sate şi există câţiva răniţi, însă nu se ştie exact câte victime sunt şi cât de gravă este starea lor.

Un alt motiv pentru care Turcia a fost mai afectată de acest cutremur este şi acela că regiunea oricum fusese serios zdruncinată de seismul din ianuarie, de lângă Elazig, care s-a soldat cu peste 40 de morţi şi mii de răniţi, dar şi cu multe clădiri serios avariate.