Ateeq Rafiq, un bărbat de origine indiană, din Birmingham, Marea Britanie, a murit la doar 24 de ani după ce şi-a prins gâtul sub scaunul de la cinematograf.

Tragedia s-a petrecut în urmă cu mai multe luni la cinematograful din Complexul Comercial Birmingham Star City, dar, acum, soţia bărbatului a dat în judecată instituţia şi caută să obţină daune, mai ales că cei doi tocmai deveniseră părinţi.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul a murit la şase zile după incident, din cauza presiunii puse de scaunul de la cinematograf pe gât

Conform Mirror Online, Ayesha Sardar, văduva lui Ateeq, a povestit în faţa judecătorilor cum s-a petrecut întreaga tragedie.

Cei doi au ieşit la film, iar la final bărbatul nu şi-a găsit telefonul şi cheile care îi căzuseră din buzunar sub scaun.

S-a aplecat să caute telefonul şi cheile şi a întins mâna după ele, dar a rămas blocat. Femeia a încercat fără succes să-l salveze, iar apoi a fugit să ceară ajutor de la angajaţii cinematografului.

Victima a suferit un stop cardiac

Aceştia l-au scos pe Ateeq după scaun, însă bărbatul a murit şase zile mai târziu la spital. Autopsia a scos la iveală faptul că presiunea pusă pe gâtul bărbatului a fost fatală.

Rafiq a suferit un stop cardiac, a fost resuscitat, dar a rămas cu leziuni cerebrale şi, în cele din urmă, a murit.

Urmează ca magistraţii să decidă dacă văduva trebuie să primească daune sau nu.