Furtuna care a devastat, noaptea trecută, Halkidiki, în nordul Greciei, s-a abătut şi în Salonic. Un video filmat cu telefonul mobil arată momentul terifiant în care un fulger loveşte un bloc, în centrul oraşului.

În Salonic nu au fost raportate victime, însă furtuna i-a îngrozit pe oameni.

Articolul continua dupa recomandari

Presa elenă scrie că vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră şi s-au produs peste 5000 de descărcări electrice.

Momentul în care un fulger a lovit un bloc în Salonic a fost filmat.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, până în 12 iulie, este în vigoare o atenţionare de călătorie pentru Grecia, întrucât în zona oraşului Salonic este Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Mamă româncă şi fiul ei ucişi de furtună, în Halkidiki

Reamintim că o mamă româncă şi fiul ei au murit în Halkidiki, noaptea trecută, după ce o furtună teribilă a lovit cu putere nordul Greciei. 

Alte cinci persoane au murit în urma vijeliei devastatoare, în timp ce peste o sută de oameni au ajuns la spital cu fracturi.