Moartea unui transsexual român a stârnit mare vâlvă în oraşul german Munchen. Poliţia a fost pusă în alertă, în urma informaţiei că transsexualul ar fi fost victima unei crime oribile.

Totul a început la mijlocul lunii mai, când, pe reţelele de socializare a apărut informaţia că transsexualul Ioana, originar din România, ar fi fost ucis în Munchen. Vestea s-a răspândit rapid şi, pe 17 mai, de ziua internaţională contra homofobiei, moartea transsexualului a fost adusă în discuţie şi la un miting al comunităţii LGBT din oraşul German.

Articolul continua dupa recomandari

Sute de oameni au participat la marş, iar mulţi dintre ei purtau pancarte cu mesajul: "Numele ei era Ioana".

Alertaţi de vâlva creată, poliţiştii din Munchen au deschis o anchetă, iar, după câteva zile, au reuşit să facă lumină în cazul morţii misterioase. Anchetatorii spun că, pe 14 mai, cadavrul unei persoane de 41 de ani cu semnalmentele transsexualului român a fost găsit pe stradă, de către 2 trecători.

Autopsia, în schimb, a infirmat zvonurile unei crime. Potrivit poliţiştilor, nu au fost găsite urme de violenţă sau alte semne care să indice că a fost omucidere, iar moartea a avut cauze naturale. Potrivit tz.de, transsexualul Ioana nu avea adăpost şi trăia pe străzile din Munchen.