O româncă de 47 de ani a avut o moarte teribilă în Spania. Fiul ei era la câţiva metri de ea, şi a privit neputincios cum se stinge mama lui. Oraşul în care muncea românca, Noblejas, lângă Aranjuez, a decretat trei zile de doliu.

Femeia lucra la un depozit de fructe şi legume, Florette, în Noblejas, şi marţi după-amiază motostivuitorul pe care îl manevra a strivit-o şi a ucis-o pe loc. Fiul ei, angajat la aceeaşi firmă, era la doar câţiva metri distanţă.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia lucra de peste zece ani la firma de livrat legume şi fructe şi de doar o săptămână schimbase tura, pentru a suplini plecarea unei colege. O anchetă amplă a fost deschisă de către procuratură şi inspecţia muncii. Colegii româncei au umplut reţelele de socializare cu mesaje de condoleanţe.

Peste 100 de angajaţi are firma Florette, mulţi dintre ei fiind români. Primarul din Noblejas a decretat trei zile de doliu, după moartea fulgerătoare a româncei: "Este un semn de respect absolut şi de solidaritate cu familia victimei, mai ales cu copiii ei, dar şi cu colegii de la firma la care lucra.", a spus primarul localităţii iberice.

Firma la care era angajată românca s-a oferit să pună la dispoziţie mijloace de transport pentru toţi angajaţii care vor dori să meargă vineri la înmormântarea româncei, în San Martin de la Vega, un orăşel la 20 de km distanţă, aproape de Madrid.