Cea mai bătrână persoană din lume, japoneza Miyako Chiyo, a murit la vârsta de 117 ani, anunţă CNN. Vestea tristă vine la distanţă de doar câteva zile după ce Guinness World Records i-a recunoscut titlul de cea mai vârstnică persoană din lume.

Chiyo era născută în 22 mai 1901 şi a devenit cea mai bătrână persoană din Japonia şi din lume după ce Misao Okawa, considerată la acel moment cea mai vârstincă persoană din lume, a murit în aprilie 2015.

Articolul continua dupa recomandari

Okawa era născută în 5 martie 1898 şi când a murit avea cu o lună mai puţin decât a avut Chiyo la momentul decesului.

Chiyo a murit după ce Guinness World Records a recunoscut-o ca fiind cea mai bătrână persoană din lume şi ca cea mai bătrână femeie din lume.

Familia o descrie pe Miyako Chiyo drept o persoană bună, răbdătoare şi vorbăreaţă, care le-a adus bucurie celor dn jurul său. Lui Chiyo îi plăcea mâncare japoneză, în special sushi, şi era pasionată de caligrafie.

Succesoarea ei la titlul de cea mai bătrână femeie trebuie confirmată oficial de Guinness. Titlul de "cel mai bătrân bărbat din Japonia" este deţinut de Masazo Nonaka, care a împlinit 113 ani în 25 iulie.